VI HAR FLYTTET

Melkesyrefabrikkens testlab har blitt en del av Vallhall trening og terapisenter. Vi har flyttet inn i flotte lokaler ved Vallhall Arena. Gratis kundeparkering rett utenfor!

VI HAR FLYTTET
vts_hallbilde.jpg

Lokalene våre i tilknyttning av Vallhall treningssenter.  Ny adresse er Innspurten 16, se kart under.

VI HAR FLYTTET
Screen Shot 2012-10-18 at 7.01.17 PM.png
Ukens profil - Testing på vei mot Norseman 2012

Ukens profil - Testing på vei mot Norseman 2012

Malin Lundvik er tidligere elitesvømmer fra Sverige. Etter mange års opphold fra organisert trening startet hun med diverse langløp og etterhvert multisport. Dette er en lagkonkurranse som inneholder blant annet padling, løping og terrengsykkel. Konkurransen som varer opp til 6 døgn setter svært store krav til utholdenhetskapasitet.I tillegg er Malin også en merittert triathlet med flere pallplasseringer fra bade NM og Norseman de siste 2 årene. Hun benytter testing hos Melkesyrefabrikken på veien mot Norseman 2012.

Hvorfor valgte du å teste deg hos Melkesyrefabrikken?

Jeg ønsker å forbedre sykkelkapasiteten min, men føler jeg mangler intensitetsfølelse på sykkel. Tanken med å teste terskelverdier og VO2max er å finne riktige treningssoner og dermed få bedre kontroll på sykkeltreningen. På løping og svømming trener jeg stort sett uten pulsklokke. Her stoler jeg på at min intensitetsfølelse er korrekt.

Etter testen på Melkesyrefabrikken kan jeg benytte pulsklokken under sykkeltreningen fremover og aktivt sjekke hjertefrekvensen mot følelse. Etterhvert er målet å kunne stole på følelsen også her. Planen er å gjennomføre en ny test i begynnelsen av juni for å kvalitetsikre at gjennomført trening har gitt resultater.

Jeg testet også mine verdier på løping. Her føler jeg at jeg har bedre kontroll på intensitetsstyringen, men testen er et godt hjelepmiddel for å sjekke om følelsen stemmer overens med verdiene. For meg var det også viktig å kartlegge eventuelle forskjeller på verdiene for løping og sykkel.

Hva fikk du ut av testene du gjennomførte?

Testresultatene avdekket lavere verdier for både terskel og VO2max på sykkel sammenlignet med løp. Dette viste som forventet at jeg har noe å hente på å få bedre kontroll på sykkeltreningen og dermed få mer effekt av treningen. Målet er å kunne utnytte mer av min maksimale kapasitet på sykkel.

 

Hva bestemmer prestasjonen i utholdenhetsidretter?

Hva bestemmer prestasjonen i utholdenhetsidretter?

Prestasjonen i utholdenhetsidretter er avhengig av maksimalt oksygenopptak, utnytelsesgrad og arbeidsøkonomi. I denne artikkelen drøfter vi disse begrepene og sammenhengen mellom de.

Les mer om Hva bestemmer prestasjonen i utholdenhetsidretter?
Kurt tester VO2max

Kurt tester VO2max

Fire måneder etter at han la opp som aktiv syklist stilte Kurt Asle sporty opp til test på Melkesyrefabrikken. Alle vet jo at god fysisk form er ferskvare og må vedlikeholdes, men hvor mye "forfaller" man egentlig på fire måneder?

Les mer om Kurt tester VO2max
Holmenkollen Skimaraton - Vinnere!

Holmenkollen Skimaraton - Vinnere!

30 heldige løpere vant en gratis laktatprofil+VO2max-test på Melkesyrefabrikken under Holmenkollen Skimaraton! Vinnerene er nå trukket ut og her er listen. Testen må være booket og avviklet innen utgangen av mars.Er du ikke blant de heldige vinnerne kan du fortsatt få testet deg til en hyggelig pris. Alle som startet i Holmenkollen Skimaraton 2012 får 15% på test ut mars.

Les mer om Holmenkollen Skimaraton - Vinnere!
Rennforberedelse - Anders og Jørgens beste tips!

Rennforberedelse - Anders og Jørgens beste tips!

Melkesyrefabrikken har inngått et samarbeid med Holmenkollen Skimaraton. Vi kommer til å være tilstede på stand på rennkontoret torsdag og fredag før rennet. Der får du også muligheten til å hilse på Jøregen og Anders, nylig hjemkommet etter en supersterk dobbeltseier i Marcialonga. Her deler de sine rennforberedeser oss.

Les mer om Rennforberedelse - Anders og Jørgens beste tips!
Ikke så skummelt likevel

Ikke så skummelt likevel

En del gruer seg litt til første gang de skal ta en VO2max-test, men testen er nok ikke så hard som mange tror. Vi spurte en kunde som innrømmet at hun var litt nervøs på forhånd hvordan hun opplevde testen?

Les mer om Ikke så skummelt likevel
Langrennssesongen er i gang!

Langrennssesongen er i gang!

Vinteren 2011/12 har foreløpig ikke gjort sitt inntog de fleste steder her til lands, og kun de færreste mosjonister har hatt snø under skiene så langt. Verdenscupen har dog kommet i gang, og vi kan i det minste glede oss over langrenn på TV, selv om vi fortsatt må ta til takke med barmarkstrening.

Les mer om Langrennssesongen er i gang!
Hva motiverer deg?

Hva motiverer deg?

I dag fikk vi besøk av en kunde med en interessant historie å fortelle. At motivasjon er viktig for å gjennomføre planlagt trening, eller for å komme i gang med trening i første omgang, er åpenbart. Men hva er det som motiverer oss?

Les mer om Hva motiverer deg?